Az 5W40 motorolaj alacsony hőmérsékleten is jól teljesít

  • szeptember 28, 2022

Az 5W40 motorolaj akkor szokott a vezetők elé kerülni, amikor az ideális kenőanyagot keresik. Általában két fontos tényezőt kell figyelembe venni a motorolaj összehasonlításakor és kiválasztásakor: mennyire hideg a tél, és mit ajánl a gyártó az adott motorhoz. Az 5W40 motorolaj ideális az alacsony hőmérsékleten történő indításhoz, és magas hőmérsékleten is hatékony, a legtöbb időjárási körülmények között használható.

olvass tovább

Amit a tisztításról minden autósnak tudni érdemes…

  • szeptember 18, 2022

A polírozás alapjaival minden autósnak érdemes tisztában lenni, ne érhessen bennünket kellemetlen meglepetés. Az átégetett, hologramos vagy teljesen elkoptatott lakkréteg akár több százezres kárt jelenthet. Rossz hír, hogy akár az óvatlan autótisztítás is komoly szépséghibákat eredményezhet.

olvass tovább

Michelin Alpin 6: kemény téli időszakra tervezve

  • szeptember 14, 2022

A Michelin Alpin 6 nem véletlen tartozik a márka kifejezetten kedvelt abroncsai közé. A téli gumival ugyanis a francia gyártó bebizonyította, hogy innovatív újdonságait úgy képes a piacra dobni, hogy maximálisan figyelemmel van az autósok igényeire. A márka e típusa számos előnnyel bír, s ezek között előkelő helyet foglal el a teljesítmény útra történő továbbítása, az un. EVERGRIP technológia, valamint az emelkedőn észlelhető vonóerő sem elhanyagolható. Cikkünkben a teljesség igénye nélkül vesszük most sorra, hogy miért érdemes az idei télen a Michelin Alpin 6 mellett letenni a voksot.

olvass tovább

Milyen információkat találok az autóm borszáma alapján?

  • május 11, 2022

A használt autó vásárlása nagyszerű, egyúttal gazdaságos ötlet. Feltéve, ha egy olyan járműre esik a választásunk, amiről bebizonyosodik, hogy megbízható. De milyen úton-módon szerezhetőek be és meg a megfelelő információk? Vajon az eladók szava mindig, minden esetben hiteles? Vagy esetleg előfordult már a történelemben egynéhány ferdítés?

olvass tovább

Műszaki vizsga? Ezekre érdemes figyelni!

  • május 11, 2022

Már nem azt a korszakot éljük, amikor fű, fa, virág gond nélkül átmegy a műszaki vizsgán, feltéve, ha a verda legalább gurulni képes. Ennek, mint mindennek, megvan a kétoldali tábora, de az észérveket nézve a helyes tendencia ez. Fő a mások és magunk biztonsága!

olvass tovább