A korona legkisebb gyémántja – Range Rover Evoque 2.0P R-Dynamic HSE

A presztízs márkák széles körben kínálnak SUV-ket, de aki egyedibbre, különlegesebbre vágyik, azok számára az Evoque lehet a legütősebb választás. A legkisebb Range nem a méreteivel, vagy éppen a kiemelkedő praktikumával tudja a vevőkört megszólítani, sőt még az árcédula sem lesz, amelyik vásárlásra fog csábítani. A csomagolás az, amely különlegessé teszi a sportos és arisztokratikus megjelenésű terepjárót.

olvass tovább

Olyan, mint a Citroën általában. Nonkonformista! – Citroën C5 X Feel Plus 1.2l

A legnehezebb kérdés talán az, hogy mi is a C5 X valójában? Crossover, kombi, ferdehátú esetleg sportkombi? Mindegyik és valójában egyik sem. Egy autó, amely svájci bicskaként egyszerre kíván választ adni minden kérdésre. A családi autózás igényeire, a céges autókkal kapcsolatos elvárásokra, a divatra és végül, de messze nem utolsó sorban arra, hogy eladásokat mutasson fel a Stellantis csoporton belül a francia márka.

olvass tovább

Tisztán elektromos időtöltés – Volvo C40 Recharge

  • január 24, 2023

A hibridek után a tisztán elektromos autók is gyorsan népszerűvé váltak, ezért egyre több autógyártó áll elő elektromos meghajtású modellekkel. A villanyautó őrületből a Volvo sem maradhatott ki: 2021-ben meg is érkezett az első Volvo elektromos szabadidőjármű, a Volvo C40 Recharge.

olvass tovább

A kínai újév – MG ZS 1.5 Comfort+

Hamarosan be fog köszönteni a kínai újév, január 22-e. A nyúl évébe lépünk át ezen a napon. Mivel közel 2 milliárd ember számára ez az egyik legfontosabb fordulópont az évben, nem mehetünk el mellette csukott szemmel. Hogy miként kapcsolódik ez a nap az MG ZS-hez?

olvass tovább

Két lépést előre és egyet sem hátra – Mercedes-Benz GLC Offroader 220d 4MATIC

A GLC az eladási darabszámok alapján a márka legfontosabb modellje. Most, hogy az elektrifikáció miatt az SUV-ok között is egyre inkább találkozunk tisztán elektromos modellekkel, azt hihetnénk, hogy kevesebb fókuszt kap a C osztály alapjaira épített terepjáró. Hát ez egyáltalán nem igaz, sőt, pont ellenkezőleg. A Mercedes új, magasabb mércét állított a kategóriában ezzel a modellel.

olvass tovább

Új modell az MG kínálatában: az MG HS, megérkezett a magyar piacra

  • január 13, 2023

A 2022-ben bevezetett ikonikus márka az immáron kínai MG, kedvező fogadtatásra talált a magyar piacon. A múlt évben - a szeptember 17-ei indulást követően - közel 300 MG márkajelzésű jármű talált gazdára hazánkban. A siker titka az autók kedvező ár-érték arányában, a tetszetős külsőben, az átlagon felüli garanciális időben és nem utolsó sorban a kiterjedt kereskedői hálózatában keresendő. Az első rendelkezésre álló modellek javarészt a B-SUV kategóriába tartozó MG ZS-ek voltak, így a modellpaletta bővülésével és a folyamatos ellátással megalapozott az a célkitűzés, hogy 2023-ban jelentős piaci részarányt érjen el.

olvass tovább

What else – Kia Niro PHEV Platinum

A KIA Niro tesztsorozatunk utolsó felvonásához érkeztünk, hiszen a tisztán elektromos változat (EV) és az öntöltő hybrid (HEV) után a plug-in hybridet (PHEV), azaz a konnektorról tölthető hybrid verziót teszteltük. Ez a verzió, illetve maga a hajtása, rendkívül megosztó, rengeteg előnyét és hátrányát fel lehet sorolni. Annyi bizonyos, hogy alaposan ismernie kell magát és a saját autózási szokásait annak, aki emellett a verzió mellett dönt.

olvass tovább

Több, mint egy emelt karosszéria – BMW X1 xDrive23i

A harmadik generációs, vadonatúj X1 járt nálunk. Az SUV, amelynél semmi nem lett túltolva. Ez igaz a sokak által kritizált méretes hűtőrácsokra, méretre, formavilágra vagy akár a digitalizációra a beltérben. Élhető, kellemes hangulatú városi terepjáró és meglepő módon még az ára sem sokkoló egy átlagos SUV árához képest.

olvass tovább

Nem csak a zöld rendszámé a világ – Kia Niro Hybrid Platinum

Az új Niro esetében, ha az árlistán lévő sorokat nézzük, akkor a legtöbb modell zöld rendszámmal kerül forgalomba, hiszen elektromos, plug-in hybrid és öntöltő hybrid kivitelben elérhető a típus. Ebből a felsorolásból az első kettő jogosult a környezetbarát rendszám használatára. A mostani tesztünk alanya ugyan ezt a kivételes besorolást nem kaphatja meg, de cserébe lényegesen olcsóbb és számos szempont miatt a legracionálisabb választás.

olvass tovább

Elektromos töltés új díjszabás 2023 – Ezt már nehéz jól számolni…

2022 újautós szempontból egy elektromos cunami volt. Minden márka kihozta legalább az első, de a legtöbb a sokadik tisztán elektromos modelljét. A racionális megtérülése egy ilyen típusú autónak egészen nehezen bizonyítható matek volt, de még elment szódával, ha számba vettük, hogy mekkora jót is teszünk a nagyvárosok levegő minőségéért, így a saját környezetünkért.

olvass tovább