A dudorok megszelídítése - a lengéscsillapítók útmutatója

  • április 10, 2024

Ütközött már kátyúba, és érezte, hogy a rázkódás végigsöpör az autóján? Itt jönnek a képbe a lengéscsillapítók. A felfüggesztési rendszerének ezek a meg nem énekelt hősei csendben küzdenek az ütésekkel és rezgésekkel, és biztosítják a sima, kényelmes utazást és a jármű optimális kezelhetőségét.

olvass tovább

Nem nyílik az autó? Ne ess kétségbe, van megoldás!

  • április 03, 2024

Az autózár nyitását számos műszaki hiba akadályozhatja – szerencsére ezek mindegyike az autóban történő károkozás nélkül orvosolható. Cikkünkben bemutatjuk a leggyakrabban előforduló műszaki problémákat és megoldásaikat. Továbbá, összegezzük azokat az ajtónyitási módszereket, amelyekkel egy autósnak sem érdemes próbálkozni.

olvass tovább

A generátor zavartalan működése: Karbantartási tippek: Rendszeres karbantartási tippek

  • március 17, 2024

Alternátor - Ez az az alkatrész az autójában, amely ténylegesen áramot termel a jármű elektromos rendszerének működtetéséhez, miközben a motor jár. Nem arra tervezték, hogy többlet energiát biztosítson külső készülékek számára. Minden autóban van egy. Ez egy kulcsfontosságú alkatrész, amely az akkumulátor töltöttségét és az elektromos rendszerek működését biztosítja. A mindennapi beszélgetésekben jellemzően nem "autóngenerátorként" hivatkozna rá.

olvass tovább

Hogyan válasszunk kábelt az autótöltéshez?

  • február 06, 2024

Az elektromos autózás egyre népszerűbb, és már olyan hatótávokat tudnak megtenni a járművek, amelyek a mindennapi életvitelben nem okoznak nehézséget, de egy hosszabb utazás során is kényelmesen tervezhetők a töltési pontok. A kérdés, hogy milyen és hány darab töltő legyen az autónkban, ha mi is a zöld megoldást választjuk?

olvass tovább

10 szempont az autószerviz választáshoz

  • szeptember 16, 2023

Ha valaki gépjárművet vásárol, egészen biztosan szüksége lesz megbízható szerviz háttérre is. Amíg a vásárlást követően általában adott, hogy márkaszervizbe kell vinnünk kocsinkat azért, hogy megőrizzük annak garanciáját, ez annak lejártával már csak választható lehetőség. Miközben a specializáltság számos előnnyel jár, a verseny hiánya és a szakemberek kötött mozgástere a javítások terén több hátrányt is magával hoz.

olvass tovább

Milyen autóbiztosítást kössünk, ha nyaralni indulunk?

  • július 20, 2023

Akár belföldön, akár külföldön indulunk útnak autóval, fontos, hogy rendelkezzünk a megfelelő biztosítással, hiszen az út során nem várt kalandokba keveredhetünk. Egy komoly műszaki hiba, baleset vagy ha ellopják a gépkocsinkat, igazi rémálommá teheti a szabadságot, ráadásul nagyon komoly kiadásokkal is járhat. A kötelező biztosításon túl tehát érdemes kiegészítő biztosításokban, asszisztenciában is gondolkodni. Cikkünkben most megnézzük, hogy mire terjed ki a kötelező biztosítás, milyen kiegészítő megoldások léteznek, valamint annak is utánajárunk, hogy mely szempontok alapján érdemes gépjármű asszisztencia biztosítást kötni.

olvass tovább

Biztonságban a csúszós utakon

  • február 28, 2023

A tél számos kihívást tartogat az úton lévőknek és igen kockázatos helyzeteket szülhet. A csökkent látási viszonyok, a köd, az eső mellett még a rossz útviszonyokkal is meg kell küzdeni, csúszós, jeges felületek nehezítik a közlekedést. A tél tehát a legtöbb esetben nem a vezetés élményéről szól, sokkal inkább a kompromisszumokról.

olvass tovább