Szerszámok, amelyekre szükséged lesz a saját autóműhelyedben

  • április 23, 2024

Számos olyan autószerelési feladat van, amelyet a megfelelő eszközök és szaktudás birtokában akár saját kezűleg is elvégezhetünk. Legyen szó abroncscseréről, autóklíma tisztításról, az ablaktörlő lapátok javításáról vagy éppen az elromlott akkumulátor cseréjéről, egy hobbi autószerelő könnyedén megbirkózhat ezekkel a feladatokkal. Ehhez azonban nélkülözhetetlen egy alaposan felszerelt otthoni műhely. Cikkünkben bemutatjuk, milyen műhelyfelszerelésre lesz szükség a hobbi szerelőknek!

olvass tovább

A dudorok megszelídítése - a lengéscsillapítók útmutatója

  • április 10, 2024

Ütközött már kátyúba, és érezte, hogy a rázkódás végigsöpör az autóján? Itt jönnek a képbe a lengéscsillapítók. A felfüggesztési rendszerének ezek a meg nem énekelt hősei csendben küzdenek az ütésekkel és rezgésekkel, és biztosítják a sima, kényelmes utazást és a jármű optimális kezelhetőségét.

olvass tovább

Nem nyílik az autó? Ne ess kétségbe, van megoldás!

  • április 03, 2024

Az autózár nyitását számos műszaki hiba akadályozhatja – szerencsére ezek mindegyike az autóban történő károkozás nélkül orvosolható. Cikkünkben bemutatjuk a leggyakrabban előforduló műszaki problémákat és megoldásaikat. Továbbá, összegezzük azokat az ajtónyitási módszereket, amelyekkel egy autósnak sem érdemes próbálkozni.

olvass tovább

A generátor zavartalan működése: Karbantartási tippek: Rendszeres karbantartási tippek

  • március 17, 2024

Alternátor - Ez az az alkatrész az autójában, amely ténylegesen áramot termel a jármű elektromos rendszerének működtetéséhez, miközben a motor jár. Nem arra tervezték, hogy többlet energiát biztosítson külső készülékek számára. Minden autóban van egy. Ez egy kulcsfontosságú alkatrész, amely az akkumulátor töltöttségét és az elektromos rendszerek működését biztosítja. A mindennapi beszélgetésekben jellemzően nem "autóngenerátorként" hivatkozna rá.

olvass tovább

Hogyan válasszunk kábelt az autótöltéshez?

  • február 06, 2024

Az elektromos autózás egyre népszerűbb, és már olyan hatótávokat tudnak megtenni a járművek, amelyek a mindennapi életvitelben nem okoznak nehézséget, de egy hosszabb utazás során is kényelmesen tervezhetők a töltési pontok. A kérdés, hogy milyen és hány darab töltő legyen az autónkban, ha mi is a zöld megoldást választjuk?

olvass tovább

10 szempont az autószerviz választáshoz

  • szeptember 16, 2023

Ha valaki gépjárművet vásárol, egészen biztosan szüksége lesz megbízható szerviz háttérre is. Amíg a vásárlást követően általában adott, hogy márkaszervizbe kell vinnünk kocsinkat azért, hogy megőrizzük annak garanciáját, ez annak lejártával már csak választható lehetőség. Miközben a specializáltság számos előnnyel jár, a verseny hiánya és a szakemberek kötött mozgástere a javítások terén több hátrányt is magával hoz.

olvass tovább

Milyen autóbiztosítást kössünk, ha nyaralni indulunk?

  • július 20, 2023

Akár belföldön, akár külföldön indulunk útnak autóval, fontos, hogy rendelkezzünk a megfelelő biztosítással, hiszen az út során nem várt kalandokba keveredhetünk. Egy komoly műszaki hiba, baleset vagy ha ellopják a gépkocsinkat, igazi rémálommá teheti a szabadságot, ráadásul nagyon komoly kiadásokkal is járhat. A kötelező biztosításon túl tehát érdemes kiegészítő biztosításokban, asszisztenciában is gondolkodni. Cikkünkben most megnézzük, hogy mire terjed ki a kötelező biztosítás, milyen kiegészítő megoldások léteznek, valamint annak is utánajárunk, hogy mely szempontok alapján érdemes gépjármű asszisztencia biztosítást kötni.

olvass tovább