A siker titka

  • február 13, 2020

Úgy általában a sportban, de a technikai sportokban meg különösen sok összetevőből áll egy-egy kiemelkedő eredmény. Hogy egy jó formula autós csapatban vajon mi lehet a siker titka arról Gender Tamást a Gender Racing Team csapatfőnökét kérdeztük, illetve egyben megkértük, hogy értékelje csapatának 2019-es szezonját és avasson be minket az idei évadra szóló tervekbe is.

olvass tovább

A B-csoport elfeledett raliautója

  • február 07, 2020

A Peugeot legtitkosabb csodafegyvere lehetett volna Ha a Peugeot ralisportban elért korábbi sikereiről esik szó, késlekedés nélkül nevezi meg mindenki a 205-öst. Az elhivatott rajongók az 504 sikereivel is tisztában vannak. A két dicsőséges autó között azonban egy harmadik is volt – pontosabban lehetett volna.

olvass tovább

Most hétvégén, Monte Carloban esik át a Toyota új wrc csapata a tűzkeresztségen

  • január 20, 2020

A Toyota versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing a 2018-as kontruktőri és 2019-es egyéni WRC világbajnoki cím után új pilótákkal vág neki a Rally Világbajnokság 2020-as idényének. A Toyota Yaris WRC volánja mögött idén a hatszoros világajnok Sébastien Ogier, Elfyn Evans és Kalle Rovanperä bizonyíthat, elsőként a 2020 FIA World Rally Világbajnokság első fordulójában, a sportág egyik legikonikusabb és legnehezebb versenyén, a most hétvégén, január 23-26. között megrendezett Monte-Carlo Rallyn.

olvass tovább

Ricky Brabec és a Honda megnyerte a 2020-as Dakar Rallyt

  • január 17, 2020

A Monster Energy Honda Team diadalmaskodott a 2020-as Dakar Rallyn! Nyolc évvel azután, hogy a gyári csapat, a Team HRC, visszatért a világ legkeményebb terepraliversenyére, a Honda pilótája, Ricky Brabec, folyamatos jó teljesítményt mutatva, végül fölállhatott a dobogó legfelső fokára, a Szaúd-Arábiában megrendezett versenyen.

olvass tovább

Az idei harmadik dupla dobogójával nyert a toyota a hosszútávú világbajnokság bahreini futamán

  • december 16, 2019

A vállalat motorsporttörténetének aranykorát élő Toyota versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing kemény küzdelemben kivívott kettős győzelemmel megszerezte harmadik győzelmét a 2019-2020. évi FIA Hosszútávú Világbajnokságon (WEC), a Bahrain 8 órás futamon. Ezen a futamon a világbajnoki cím védői súlyos sikerhendikeppel álltak rajthoz, ami korlátozta a körönként elfogyasztható üzemanyag mennyiségét, illetve a hibrid üzemmód használatát is. Ennek ellenére az ügyes stratégiának, a gyors kiállásoknak és az egyenletes teljesítménynek, illetve az autó 1390 kilométeren át mutatott, lenyűgöző megbízhatóságának köszönhetően sikerült legyőzni riválisaikat.

olvass tovább