Két márkakereskedővel indul a BYD magyarországi forgalmazása

  • szeptember 29, 2023

BUDAPEST - 2023. szeptember 29. – A BYD (Build Your Dreams), a konnektorról tölthető (NEV azaz New Energy Vehicle) autók világelső gyártója és az akkumulátorgyártás meghatározó szereplője szerződést kötött első két márkakereskedő partnerével Magyarországon. A Wallis Motor – az AutoWallis Csoport tagja – Dél-Pesten, míg a Duna Autó Észak-Budán nyit bemutatótermet, ahol a BYD elektromos autóinak európai kínálatát mutatják majd be. Az együttműködési megállapodások szilárd bizonyítékai a BYD elkötelezettségének a magyar piac iránt – a márka a partnerein keresztül kivételes vásárlói élményt és kitűnő értékesítési, marketing és vevőszolgálati támogatást igyekszik nyújtani vevőinek. Magyarország egy fontos piac a BYD számára, hiszen a vállalat 2017 óta rendelkezik elektromos buszgyárral Komáromban.

olvass tovább

Kulturális kalandozás Winkler Nórával és a MINI-vel

  • szeptember 29, 2023

A hazai kulturális élethez egyre izgalmasabb szálakon kapcsolódó MINI felkérésére Winkler Nóra különleges, a Gellérthegyet és a Diplomatanegyedet érintő városi sétát tartott, megmutatva az urbánus környezet gazdag művészeti történeteit és összekapcsolódásaikat. A programon főszerepet kaptak a városi mobilitás tökéletes eszközei, az új MINI modellek is.

olvass tovább

A Lexus elhozta nekünk a magánrepülők képviselete luxust négy keréken

  • szeptember 29, 2023

Új piaci szegmensbe lép a Lexus vadonatúj luxus járműve piacra dobásával. Az új Lexus LM megalkotásakor a fő szempontot a japán Omotenashi, vagyis méltó vendégszeretet vezérelve adta, mely a megcélzott vásárlói réteg legfőbb igénye. A modell négyüléses változata a repülőgépek első osztályát idéző makulátlan letisztultsággal és kifinomultsággal lett megalkotva, tucatnyi részletgazdag utastérfunkcióval kiegészülve, míg a hétszemélyes LM a VIP személyszállítást szolgálja. A Luxus Mover már rendelhető a Lexus honlapjáról 46,9 millió forintos induló árral, személyre szabható kényelmi és esztétikai részletekkel, belépést biztosítva ezzel az autóipari nagyvállalat legújabb fejezetébe.

olvass tovább

Végleg bevette Nyirádot a Korda Racing! Benyó Máté bajnoki címmel zárt a vörös katlanban

  • szeptember 29, 2023

Az elmúlt hétvégén folytatódott a 2023-as Magyar Rallycross Országos Bajnokság, és a Korda Racing újra parádézott Nyirádon. Benyó Máté nemcsak ismét győzni tudott – idén már másodszor diadalmaskodott a legendás pályán –, hanem egy fordulóval a szezon vége előtt megszerezte élete első magyar bajnoki címét a Supercarban. A hétvégét több dobogós hely tette teljessé: Várkonyi Bence végre-valahára győzni tudott, míg Kovács Domonkos harmadikként zárt.

olvass tovább

Honda újdonságok a 2023-as JAPÁN MOBILITÁSI KIÁLLÍTÁSON

  • szeptember 28, 2023

TOKIÓ, Japán, 2023. szeptember 26. – A Honda Motor Co., Ltd. nyilvánosságra hozta, hogy milyen autókat, motorkerékpárokat, műszaki fejlesztéseket, szerszámgépeket és tanulmánymodelleket mutat majd be a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon, azaz a korábban Tokyo Motor Show-ként ismert JAPAN MOBILITY SHOW-n. Sajtónapok: október 25-26., nyilvános napok: október 28-tól november 5-ig.

olvass tovább

500 darab Toyota Mirai is helyet kapott a 2024-es párizsi olimpia és paralimpia hivatalos flottájában

  • szeptember 28, 2023

Az olimpiai és paralimpiai mozgalom hivatalos mobilitási partnereként a világ legzöldebb autógyártójaként ismert Toyota 500 darab zéró emissziós, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó Mirai modellt ajánl fel a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok logisztikai feladatainak ellátására. A hidrogénüzemű Mirai modellekből álló zéró emissziós flotta használata drasztikusan csökkenti majd a világ elsőszámú sporteseményének környezeti hatásait. Az 500 darab jármű az esemény alatt végig használatban lesz, ezzel elősegítve a zéró-károsanyag kibocsátást a közlekedés során. A Toyota és a 2024-es párizsi olimpia közös célja a játékok széndioxid-kibocsátásának 50 százalékos csökkentése a korábbi játékokhoz képest, melyet egy kizárólag részben vagy teljesen elektromos személyautókból álló flotta tesz majd lehetővé.

olvass tovább

Az új BMW R 1300 GS

  • szeptember 28, 2023

A BMW Motorrad szinte teljesen új ruhába öltöztette az új R 1300 GS-t, amely az elődmodellhez képest igen meggyőző 12 kilogrammot fogyott, teljesítménye pedig 145 LE-re nőtt.

olvass tovább