Ahol újjászületnek az elektromos autók

  • február 21, 2024

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget kínál a villanyautósoknak, hogy elsősorban a garanciaidő alatt, de akár azt követően is, akkumulátoraikat a legmagasabb szakmai színvonalon, gyári támogatással javíthassák vagy felújíthassák. Ezzel az újítással az óbudai cégcsoport megerősíti elkötelezettségét az innovatív és fenntartható autóipari megoldások iránt, és egyértelműsíti a vállalat elsőrangú pozícióját az elektromos járművek területén.

olvass tovább

Ezekkel a modellekkel indít a Schiller Magyarországon

  • február 20, 2024

Aki követte az elmúlt időszak autós híreit, bizonyára hallott róla, hogy a Schiller Autóval is megállapodást kötött a BYD kínai gyártó. A közel harmincéves múltra visszamenő családi vállalkozás február 1-jével nyitotta meg a BYD Schiller nevű kereskedését Budapesten, négy személyautóval és egy kishaszongépjárművel célozva meg a magyar piacot. Mit érdemes tudni ezekről az autókról? És minek köszönhető a kínai elektromos autók térnyerése? Cikkünkben mindenre kitérünk!

olvass tovább

Bemutatkozik a BMW Z4 M40i Pure Impulse különkiadás

  • február 17, 2024

Megérkezett a BMW Z4 M40i Pure Impulse különkiadás: a sikeres roadster exkluzív modellváltozata a színtiszta sportosság és a nyitott tetős vezetési élmény esszenciáját helyezi a középpontba. Az M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotorhoz most először hatfokozatú manuális váltó kapcsolódik.

olvass tovább

A BYD a 2024-es Genfi Autószalonon: új modellek és világelső hibrid technológia az európai piacokon

  • február 17, 2024

• Megérkezett a BYD új, Super DM (DM: Dual Mode) hajtáslánca: a márka első európai plug-in hibridje a Genfi Autószalonon debütál • Itt a BYD TANG új sorozata: innovatív hétüléses elektromos SUV, prémium szolgáltatásokkal és összkerék-hajtással • A BYD bemutatja luxusmárkáját a YANGWANG-ot: az új energiájú hajtásláncok csúcsa, a YANGWANG U8 • A DENZA D9 tavalyi, Müncheni Autószalonon megrendezett bemutatója után itt a BYD prémiummárkájának újabb európai újdonsága, a DENZA N7 • A BYD a 4-es pavilon 4221-es standján, közel 1000 négyzetméteres területen állít ki a 2024-es Genfi Autószalonon. A márka sajtókonferenciája február 26-án hétfőn, 11 óra 45 perckor kezdődik

olvass tovább

Elektromos, előremutató, elbűvölő: az új MINI Cooper E Classic Trim felszereltségi szinttel

  • február 17, 2024

A vezetés szerelmeseit már a tisztán elektromos meghajtású MINI modell belépő szintű változata is elvarázsolja, mindenekelőtt rendkívül hatékony hajtáslánc-technológiájával és hamisítatlan menetdinamikai adottságaival. A prémium minőségű utastér kényelmes helykínálatának és a kifinomult futómű-technológia apró fordulókörének köszönhetően az új MINI Cooper E tökéletes társ a hétköznapokban.

olvass tovább

Az agresszív vezetés dekódolása: A kockázatos viselkedés felismerése, megértése és elkerülése az utakon

  • február 16, 2024

Az agresszív vezetés jelentős veszélyt jelent a közúti biztonságra, amely mind a járművezetőket, mind a többi közlekedőt érinti. Ebben az informatív cikkben feltárjuk, hogy mi minősül agresszív vezetésnek, azonosítjuk a gyakori agresszív viselkedésformákat, megértjük a lehetséges következményeket, és megvitatjuk azokat a stratégiákat, amelyekkel elkerülhető, hogy agresszív vezetésbe keveredjünk, vagy hogy agresszív vezetéssel találkozzunk az utakon.

olvass tovább

Nissan Juke: üdvözöljük újra a sárgát!

  • február 14, 2024

• Visszatér az ikonikus sárga szín a megújult Juke városi crossoveren • Széles körű fejlesztések a belső térben a pontosabb illesztések, a finomabb kidolgozás, az ergonómia és a kényelem javítása érdekében • Az N-Sport felszereltségi szint bevezetése, egy új kategória a modellcsaládban • A továbbfejlesztett Juke gyártása hamarosan elkezdődik a Nissan sunderlandi üzemében

olvass tovább

A Tankcsapdával érkezik a Budapest Open Road Days fesztivál a Műegyetem rakpartra

  • február 14, 2024

A Budapest Open Road Days fesztiválon adja első budapesti nagykoncertjét idén a 35 éves Tankcsapda. A június 27-29. között megrendezésre kerülő fesztivál helyszíne a Műegyetem rakpart lesz a Petőfi híd és a Szabadság híd között. A motorozás rajongóit összefogó közösség, az Open Road Riders Community által szervezett márkafüggetlen motoros, családi és zenei fesztiválon összesen 13 programhelyszínnel és 4 zenei színpaddal várják a fesztiválozókat – közölték a szervezők a február 14-én megtartott program- és helyszínbejelentő sajtótájékoztatón Budapesten.

olvass tovább