10 szempont az autószerviz választáshoz

  • szeptember 16, 2023

Ha valaki gépjárművet vásárol, egészen biztosan szüksége lesz megbízható szerviz háttérre is. Amíg a vásárlást követően általában adott, hogy márkaszervizbe kell vinnünk kocsinkat azért, hogy megőrizzük annak garanciáját, ez annak lejártával már csak választható lehetőség. Miközben a specializáltság számos előnnyel jár, a verseny hiánya és a szakemberek kötött mozgástere a javítások terén több hátrányt is magával hoz.

olvass tovább

Milyen autóbiztosítást kössünk, ha nyaralni indulunk?

  • július 20, 2023

Akár belföldön, akár külföldön indulunk útnak autóval, fontos, hogy rendelkezzünk a megfelelő biztosítással, hiszen az út során nem várt kalandokba keveredhetünk. Egy komoly műszaki hiba, baleset vagy ha ellopják a gépkocsinkat, igazi rémálommá teheti a szabadságot, ráadásul nagyon komoly kiadásokkal is járhat. A kötelező biztosításon túl tehát érdemes kiegészítő biztosításokban, asszisztenciában is gondolkodni. Cikkünkben most megnézzük, hogy mire terjed ki a kötelező biztosítás, milyen kiegészítő megoldások léteznek, valamint annak is utánajárunk, hogy mely szempontok alapján érdemes gépjármű asszisztencia biztosítást kötni.

olvass tovább

Biztonságban a csúszós utakon

  • február 28, 2023

A tél számos kihívást tartogat az úton lévőknek és igen kockázatos helyzeteket szülhet. A csökkent látási viszonyok, a köd, az eső mellett még a rossz útviszonyokkal is meg kell küzdeni, csúszós, jeges felületek nehezítik a közlekedést. A tél tehát a legtöbb esetben nem a vezetés élményéről szól, sokkal inkább a kompromisszumokról.

olvass tovább

Melyik a legjobb nyestriasztó autóba?

  • január 25, 2023

Bár a nyestek első pillantásra ártalmatlan tűnhetnek, ha az autónkba fészkelik magukat, hamar rájöhetünk, hogy nem kezes házi kedvencekkel van dolgunk. A ragadozók rendjébe és menyétfélék családjába tartozó állatok ugyanis természetüknél fogva mindent megrágnak, ami náluk kisebb, legyen szó például a kábelekről vagy a motorháztető szigeteléséről. Jelentős anyagi kárt okozhatnak négykerekűnkben és balesetveszélyt idézhetnek elő. Cikkünkben most megnézzük, hogy mit érdemes tudni a nyestekről, mikor lehetnek veszélyesek, és milyen hatékony nyestriasztó megoldások léteznek.

olvass tovább

Adblue adalék: minden, amit tudnod kell róla

  • január 17, 2023

2014-ben bevezették az EURO 6 környezetvédelmi normát, amely szigorú határt szab a dízelüzemű személygépjárművek károsanyag kibocsátásának. Az előírt károsanyag mennyiség pedig csak AdBlue adalék segítségével érhető el. Na de mi is az az AdBlue, hogyan működik és mennyi kell belőle? A cikkből mindezt megtudhatod, de szó lesz a tárolásról, szavatossági időről és a 2021-es AdBlue hiányról is.

olvass tovább

Mi az az ESP és hogyan óvhat meg a balesetektől?

  • január 11, 2023

Ha tapasztalatlan vezetőként egy kisgyerek kiugrik elénk az útra, vagy esőben egy megtermett szarvas száguld át előttünk, akkor csak az égi gondviselésben bízhatunk, hogy elkerüljünk egy komoly balesetet. Ilyenkor ugyanis reflexből rántjuk el a kormányt, ami bizonyos helyzetekben akár végzetes is lehet. Az ESP azonban igazi őrangyalként figyeli minden kormány-mozdulatunkat, és ha szükséges közbeavatkozik. Cikkünkben most megnézzük, hogy mit is takar pontosan az ESP, miért jó, ha be van építve a kocsiba, és hogyan működik. Jöjjenek a részletek!

olvass tovább