Elektromos kamion – már nem jövőidő!

  • február 11, 2022

2022. február 10-én a Metrans és a Win Capital közös sajtóeseményén kigördült a magyar utakra az első 100%-ban elektromos konténerszállító kamion. A Metrans csepeli vasúti terminálja szolgált helyszínéül ennek a különleges eseménynek. A DAF Super Space Cab típusú nyerges kamion volt az alap, amelynek révén Magyarország megelőzve a nagy autógyártó vállalatokat, elsőként tud a valós közlekedésben 100%-ban elektromos kamiont indítani.

olvass tovább

A Piaggio nem csak motor - Piaggio Porter NP6

  • február 02, 2022

A 100 éves múltra visszatekintő olasz márka nem csak motorkerékpárokat gyárt. Tudja ezt mindenki, aki nyitott szemmel jár Olaszországban. De ezentúl nem kell olyan messzire menni, ugyanis a Nissan importőrséget is ellátó Grand Automotive Kft. mostantól a Piaggio haszongépjárművek forgalmazója is. A Piaggio Porter NP6 sajtóbemutatóján jártunk.

olvass tovább

Az új Mercedes Benz Citan

  • november 25, 2021

Rendhagyó módon, a Sziget Art Produkció segítségével mutatta be a tegnapi napon a Mercedes-Benz a teljesen megújult kisáruszállítóját a Citant. Nagyon érdekes tendenciának lehetünk tanui. A haszongépjárművek minősége és technikája ugyanis egyre közelebb kerül a személyautók világához. A Mercedes pedig a tőle megszokott magas minőséget képes így ebben a szegmensben nyújtani, ahol a versenytársak tömegmárkák. Így az árszint lényegesen alacsonyabb.

olvass tovább

A jövőbe szállít – Mercedes-Benz eSprinter

Vannak autógyárak, akik követik a trendet és vannak olyanok, akik megalkotják. A Mercedes mindig is az utóbbiak közé tartozott. A jövőbe látás, a jövő technológiájának az elkészítése azért különösen nehéz, mert a fogyasztói szokásokat jóval előbb kell elképzelni, mint ahogy azok megszületnek. Az eSprinter egyike ezeknek. Egy olyan korszakra készült, amelyiknek még csak a küszöbén vagyunk.

olvass tovább

Nagyláb – ZIL E167

A ZIL E167 egy nehézterepes teherautó koncepció volt, amelyet az 1960-as évek elején terveztek. Célja: A végtelenbe és tovább! Ne legyen olyan pont a Szovjetunióban, ahová ez a jármű ne lenne képes eljuttatni utasait.

olvass tovább