Szépség és elegancia = siker – Mercedes-Benz CLE Coupé 300 4Matic

Az elmúlt időszakban kezdtem egyre jobban az érezni, hogy szembe megyek az autópályán. Mintha csak én hinném azt egyedül, hogy a jó alakú, szép és dögös autók nem emelt hasmagasságúak és még csak nem is bakancs formájú a sziluettjük. Aztán egy csapásra megjött a válasz a CLE Coupé személyében, amely a C osztály és az E osztály coupé modelljeinek folytatásaként, azokat egybegyúrva jelent meg és biztosított arról, hogy az ízlésemmel nincsen semmi probléma. Csak a világ kezd borzalmas szürke lenni.

olvass tovább

A legfontosabb bástyák és a kapcsolódó elvárások – Mercedes-Benz E220 d 4Matic limuzin

Kijelenthető, hogy a Mercedes-Benz E osztály a márka legfontosabb modellje. Lehet nem a limuzin forma jelenleg a divat, de az E osztály testesíti meg számomra a Mercedes-Benzt magát. Bár ezen a néven – E osztály -, csak 1993 óta kapható és ilyen formában a mostani a 6. széria, de időben egészen visszamehetünk az ötvenes évekig, amikor ebben a kategóriában a márka elkezdett modelleket kínálni.

olvass tovább

Az új Mercedes-Benz CLE Cabrio: a nyitott tetejű autózásexkluzív élményeegész évben

  • február 10, 2024

• Gazdag szériafelszereltség: akusztikus vászontető, AIRCAP®, AIRSCARF®, memóriacsomag, elektromos csomagtérelválasztó, HANDS-FREE ACCESS és KEYLESS-GO • Egyedülálló wrap-around hatás dinamikus belső világítással, körbefutó nappabőr kárpitozással és krómozott díszítéssel • Sportos, komfortos vezetési élmény elektromos rásegítésű motorokkal

olvass tovább

A legszebb magyar – Mercedes Benz CLA 220 4Matic Coupé

Szubjektív ugyan az állítás, de bízom benne, hogy nagyon sokan egyetértenek azzal, hogy a jelenleg Magyarországon gyártott autók közül a kecskeméti CLA a legszebb. A négy éve futó modell modellfrissítésen esett át, szándékosan nem használtam a ráncfelvarrást, mert az előző változat sem volt még „ráncos”. Ennek apropóján és azért, mert még sosem járt nálunk CLA, egy hétig nálunk vendégeskedett.

olvass tovább

A Mercedes-Benz Magyarországon: kiemelkedő személyautó értékesítési eredmények az elektromobilitás terén

  • január 17, 2024

Összhangban a vállalat globális stratégiájának megvalósulásával, az elmúlt év mérföldkövet jelentett a Mercedes-Benz Hungária Kft. számára az elektromobilitás területén. A Mercedes-Benz megőrizte az országos plug-in hibrid piacon elért vezető pozícióját, 20%-os piaci részesedéssel. Az elektromobilitás térnyerését mutatja, hogy minden harmadik regisztrált Mercedes-Benz személyautó EQ vagy plug-in hibrid modell volt.

olvass tovább

Státusz - Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé Mild hybrid

Mindenképpen érdekes, hogy a nagy kategóriás cupé szegmenst nem a Mercedes alapította, hiszen jellemzően ettől a márkától szoktuk meg azt, hogy új irányokat indít. A bajor versenytárshoz képest 7 évvel később, 2015-ben jelent meg a GLE Coupé. A kategóriában, amely valójában a hivalkodásról szól, két fontos dologra kell odafigyelni. A teljesítményre, hogy a tank méretű járművek gyorsan haladjanak és természetesen a formára, hogy a tankok sportautónak tűnjenek. Bár nem volt a Mercedes az első, de 2023-ra kimondható, hogy minden hátrányt ledolgozott, sőt.

olvass tovább

„Best Global Brands 2023”: A Mercedes-Benz a hetedik helyre emelkedik a világ legértékesebb márkái között

  • november 26, 2023

Az amerikai Interbrand márkatanácsadó cég aktuális rangsorában a Mercedes-Benz immár sorozatban nyolcadik alkalommal kerül be a világ tíz legértékesebb márkája közé. • A csillagos márka a hetedik helyre lépett elő, és továbbra is a világ legértékesebb luxusautómárkájaként tartják számon. • A márka értéke további kilenc százalékkal, 61,414 milliárd amerikai dollárra nőtt a 2022-es évhez képest.

olvass tovább