Tanulmányautók, amelyeket eltitkolt előlünk a Toyota

  • október 17, 2023

Idén ötvenéves a Toyota renegát dizájnstúdiója, a kaliforniai CALTY. A kerek évforduló örömére bepillantást engedtek a sokáig félhomályban tartott műhely korábbi munkáiba, és olyan koncepciójárműveket is előhúztak az archívumból, amelyek korábban nem kerültek az intézet falain kívülre.

olvass tovább

Mese az igavonóról és a paripáról

  • október 17, 2023

Számos előnye van annak, ha egy autógyártó a robusztusság érdekében túlfejleszti egyes típusait. A legendásan elnyűhetetlen Peugeot 505 ügyfelek százezreinek az életét változtatta meg, az azonban kevésbé ismert tény, hogy egy ikonikus sportautó is ennek a francia mindenesnek köszönhette a születését.

olvass tovább

Magyarországon három elektromos autóval indul a BYD értékesítése

  • október 17, 2023

A BYD (Build Your Dreams), a New Energy Vehicle (NEV) azaz a konnektorról tölthető, tisztán elektromos és plug-in hybrid autók világelső gyártója, örömmel jelenti be, hogy megkezdi értékesítési tevékenységét Magyarországon. Ez a lépés komoly mérföldkő a BYD globális terjeszkedése során, hiszen a vállalat mostantól korszerű elektromos járműveivel szolgálja ki a magyar vásárlókat. A BYD tisztán elektromos járműveit mától lehet megrendelni a márkakereskedésekben.

olvass tovább

Tim Gábor két dobogós hellyel mutatkozott be a Balaton Park Circuit-en

  • október 15, 2023

Versenyekkel avatták fel Magyarország legújabb versenypályáját. A Balatonfőkajár melletti Balaton Park Circuit pályán rendezték meg október 7-8 között az első publikus versenyhétvégét. A GT és túraautók számára három versenyt bonyolítottak le a hétvége során, melyeken Tim Gábor két dobogós helyet szerzett, a mezőny legsikeresebb magyar versenyzőjeként.

olvass tovább

Új köntösben a Honda Gold Wing és a Rebel modellcsalád

  • október 13, 2023

• A Gold Winghez elérhetővé válik a metálzöld Matt Armoured Green Metallic fényezés • A Gold Wing Tour két új – Matt Iridium Gray Metallic (metálszürke) és a Pearl Glare White (gyöngyházfényű fehér) – színben kapható, s mindkettőt Graphite Black (grafitfekete) árnyalatú burkolatok díszítik • A 2017-ben bemutatott CMX500 Rebel továbbra is roppant népszerű – az utóbbi két évben a legnagyobb példányszámban eladott custom motorkerékpár volt Európában • A félliteres Rebel immáron Seal Silver Metallic (ezüstmetál) és Matt Laurel Green (mattzöld), míg a gazdagabb felszereltségű Rebel S Pearl Shiny Black (magasfényű fekete) festéssel rendelhető • A Rebel család legnagyobb tagja, a CMX1100 is új, Glint Wave Blue Metallic (metálkék) és Iridium Gray Metallic (metálszürke) fényezéssel folytatja pályafutását, míg a CMX1100T továbbra is Gunmetal Black Metallic (metálfekete) árnyalatban kapható, de fontos különbség, hogy a 2024-es modell már bronzszínű kerekeken fut

olvass tovább

A Kia EV Day-en debütált az EV5 és két új tanulmánymodell. A cél az elektromos autózás népszerűsítése

  • október 13, 2023

- A Kia a hagyományteremtő, és mostantól évente megrendezendő EV Day-en mutatta be globális villanyautó-stratégiáját - A cél az “elektromos forradalom” felgyorsítása, a márka kibővített kínálata és a töltő infrastruktúra fejlesztése révén - A Kia három új, kis- és középkategóriás modellt mutatott be az eseményen - Kia EV5: a már sorozatgyártású kompakt elektromos SUV kifejezetten a millenniumi generáció családjainak igényei alapján született - Kia Concept EV3: Kia kompakt elektromos SUV-tanulmánya, praktikus és vezetni is élvezet - Kia Concept EV4: elektromos szedán az “egyesült ellentétek” formafilozófia jegyében - A Kia a felhasználói élmény fokozására törekszik: integrált app, “offline hub”-ok és mesterséges intelligencia

olvass tovább