5 biztonsági és kényelmi funkció a maximális vezetési élményért

  • november 29, 2023

Az új autóktól ma már nemcsak kiváló teljesítményt és hatékonyságot várunk el, hanem azt szeretnénk, ha kényelmünket és biztonságunkat is maximálisan szolgálnák. A legújabb modellek éppen ezért számos fejlett technológiai funkcióval rendelkeznek, amelyek amellett, hogy magasabb szintre emelik a vezetés élményét, az utazást is biztonságosabbá teszik. A Mio™, a menetrögzítő kamerák vezető gyártója összegyűjtött 5 olyan funkciót és eszközt, amelyek ezt a célt szolgálják.

olvass tovább

„Best Global Brands 2023”: A Mercedes-Benz a hetedik helyre emelkedik a világ legértékesebb márkái között

  • november 26, 2023

Az amerikai Interbrand márkatanácsadó cég aktuális rangsorában a Mercedes-Benz immár sorozatban nyolcadik alkalommal kerül be a világ tíz legértékesebb márkája közé. • A csillagos márka a hetedik helyre lépett elő, és továbbra is a világ legértékesebb luxusautómárkájaként tartják számon. • A márka értéke további kilenc százalékkal, 61,414 milliárd amerikai dollárra nőtt a 2022-es évhez képest.

olvass tovább

Elektromos, innovatív és hatékony: az új Opel Movano új mércét állít

  • november 26, 2023

Erős: új villanymotor 200 kW/270 LE teljesítménnyel és 400 Nm forgatónyomatékkal Tele energiával: új, 110 kWh kapacitású akkumulátor, 420 km-es hatótáv (WLTP1), 150 kW-os gyorstöltés Fejlett: új vezetői asszisztensrendszerek, 2-es színtű önvezetési képesség Kényelmes: új műszerfal, 10 colos színes érintőképernyőkkel Karakteres: jellegzetes Opel-orr, és hátsó rész Sokféle: 30 változat, akár 17 m3-es raktérrel és 2 tonnás teherbírással Praktikus: kulcsnélküli kezelés “Keyless Entry & Go”, indukciós telefontöltés és “Eat & Work” üléspad

olvass tovább

Újabb elektromos teherautókat állít forgalomba a Posta

  • november 26, 2023

Tovább zöldül a Magyar Posta járműflottája, miután 45 új elektromos teherautót vett át a társaság a Porsche Hungariától, ezzel pedig közel százra nőtt a vállalatnál használt elektromos tehergépjárművek száma. Dr. Balczó Barnabás elnök-vezérigazgató az átvételkor kiemelte: a Magyar Posta elkötelezett a fenntarthatóság mellett, ezért is fontos a társaságnak, hogy minél kevésbé terhelje a környezetet a csomagok szállítása közben.

olvass tovább

Kifinomultabb, erőteljesebb dizájnnal érkezik az új TUCSON

  • november 26, 2023

Az új Hyundai Tucson olyan, dinamikusabb megjelenéssel lép színre, amely a vállalat jövőbeli mobilitásról alkotott, progresszív elképzeléseit testesíti meg. A modell 2024 elején debütál Európában; az európai specifikációkat ekkor hozzuk nyilvánosságra. A Tucson a töretlen kiválóság, innováció és ügyfélelégedettség ígéretével nyit új fejezetet európai sikertörténetében.

olvass tovább

Nagyobb teljesítmény, magasabb technológiai tudás: itt az új Yaris Cross

  • november 26, 2023

Stílusos megújuláson ment keresztül a világ elsőszámú autógyártójának kategóriaelső kompakt SUV-ja, a Yaris Cross. A frissítés magába foglalja többek között az új, nagyobb teljesítményű Hybrid 130 hajtásláncot, mely minden modellhez elérhető lesz, a GR SPORT és az új Premiere Edition modelleket is beleértve. A testreszabhatóságot és fokozott felhasználói élményt a Toyota Smart Connect multimédiás rendszer biztosítja mely a felhasználó mobiltelefonját könnyedén egy digitális kulccsá alakítja. A világ legzöldebb autógyártójának vadonatúj városi terepjárója immáron jelentősen felfejlesztett biztonsági és vezetéstámogató rendszerekkel, valamint legújabb Toyota Safety Sense funkciókkal felruházva kapható majd. Mostantól a Yaris Cross is elérhető lesz az exkluzív olívazöld fényezéssel a Yaris Cross Premiere Edition csúcsfelszereltségű változatában.

olvass tovább

Álomszerű hármas győzelemmel zárta a 2023-as Rally Világbajnokságot a Toyota

  • november 26, 2023

Az idei Japán Rallyn a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team olyan sikert aratott, amely méltán fejezi be a szezont - három autójuk, Elfyn Evans, Sébastien Ogier és Kalle Rovanperä vezetésével, triumfált a dobogó első három fokán. Az álomszerű hármas győzelemmel a csapat méltán ünnepelheti egy rendkívül eredményes év végét. A verseny különösen nehezített körülmények között zajlott, de a TOYOTA GAZOO Racing csapata remekül kezelte a helyzetet. A szezonzáró futam különlegességét tovább fokozta, hogy a Toyota City környékén, Aichi és Gifu prefektúrák hegyvidékének aszfaltos útjain zajlott, még a Toyota Stadiont is bevonva az egyik szakaszként. A csapat már korábban megszerezte a gyártói bajnoki címet, és Kalle Rovanperä is második egyéni világbajnoki címére tett szert. Ezzel a Toyota sorozatban a harmadik egymást követő évben szerezte meg a Rally Bajnokság konstruktőri és egyéni világbajnoki címét, míg az elmúlt 6 évben összesen 4 konstruktőri és 5 egyéni VB címet szerzett.

olvass tovább

Elektromos Volkswagenek a pápai flottában!

  • november 26, 2023

A Volkswagen támogatja a Vatikáni Államot a hosszú távon fenntartható mobilitásra zajló átállása során. 2024 elején a vállalat közel negyven tisztán elektromos modellt szállít ID.-családjából, az ID.3-tól az ID.4-en át, egészen az ID.5-ig. A járművek a Vatikán dekarbonizációs stratégiájának képezik részét, amely 2030-ra a járműflotta klímasemlegessé alakítását irányozza elő. Imelda Labbé, a Volkswagen igazgatótanácsának az értékesítés, a marketing és az aftersales területeiért felelős tagja, valamint Dr. Christian Dahlheim, a Volkswagen Financial Services AG igazgatótanácsának elnöke két ID.3 Pro Performance formájában személyesen adta át a Vatikánnak az első elektromos gépkocsikat.

olvass tovább