A BYD SEAL és a DOLPHIN ötcsillagos minősítést szerzett az Euro NCAP töréstesztjén

  • október 27, 2023

 A középkategóriás négyajtós BYD SEAL, és a márka kompakt ötajtósa a DOLPHIN ötcsillagos minősítést szerzett az Euro NCAP töréstesztjén. Az eredmény jól jelzi a BYD legújabb, e-Platform 3.0 jelű padlólemezének biztonsági képességeit.  A teszten 89%-os felnőtt utasvédelmet, és 87%-os gyerekbiztonsági mutatót mértek az Euro NCAP szakemberei.  Mindkét újdonság a márka magas hatásfokú, járműszerkezetbe integrált Blade akkumulátorával készül.

olvass tovább

Hidrogén hajtású járművet indít útnak a 2024-es Dakaron a HySE és a Toyota

  • október 27, 2023

A zöld hidrogén előállítási kapacitások fejlesztésében élenjáró Szaúd-Arábiában megrendezésre kerülő Dakar 2024 Future Program keretein belül indítja el a több japán járműgyártót, köztük a hidrogén alapú meghajtások vezető fejlesztőkének számító Toyotát, valamit a Suzukit, a Hondát, a Kawasakit és a Yamahát tömörítő HySE az első hidrogénmotoros versenyjárművét minden idők legikonikusabb tereprally versenyén, a Dakaron. Kezdeményezésükkel a többi járműgyártót szeretnék ösztönözni a karbonsemleges hajtáslánc-technológiák fejlesztésére, illetve az elektromos vagy bioüzemanyaggal működő hibridek használatára. A zord, embertelen körülmények kitűnő közeget biztosítanak majd a fejlesztés méltó bemutatására és a teljesítménye felmérésére.

olvass tovább

Peugeot: a modern, divatos hölgyek legjobb barátja

  • október 27, 2023

Tudvalevő, hogy a Peugeot acélipari, szerszámgyártó vállalatként kezdte tevékenységét. Innen egyenes út vezetett a járműgyártáshoz, az azonban kevésbé ismert, hogy a családi vállalkozás egy sor olyan területen is kamatoztatta szakértelmét, amelyek elsősorban a nők életminőségét javították.

olvass tovább

Visszatérhet a Toyota Celica

  • október 26, 2023

Az autóipar meghatározó alakjainak muszáj megválogatniuk a szavaikat, mert ha Tojoda Akio sejtet valamit, annak súlya van. Márpedig legutóbbi interjújában nehezen félre érthető utalásokat tett arra, hogy tervei vannak a Toyota egykori rali világbajnok kupéjával.

olvass tovább

ÚJ BERLINGO FURGON, JUMPY ÉS JUMPER: ÚJ KORSZAK A CITROËN HASZONGÉPJÁRMŰVEK TÖRTÉNETÉBEN

  • október 26, 2023

Poissy, 2023. október 23. – A Berlingo Furgon, a Jumpy és a Jumper egyidejű megújításával a Citroën tovább erősíti szilárd piaci pozícióit. A változatlanul széles és változatos új kínálat – benne a korábbiaknál még hatékonyabb és erősebb tisztán elektromos modellekkel – minden eddiginél jobban kielégíti a szakemberek fenntartható mobilitás iránti növekvő igényét.

olvass tovább

A MAZDA3 20. SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL

  • október 26, 2023

A Mazda3, mely az első három generáció során egyes régiókban Axela néven volt ismert, 2003-as bevezetése óta népszerű választás a kompakt autók kategóriájában. A Mazda3 20 éves évfordulója alkalmából tekintsük át a modell történetét.

olvass tovább

Az új Touareg

  • október 26, 2023

Frissül a VW zászlóshajója: csúcsszínvonalú minőséggel és műszaki tartalommal mutatkozik be az új Touareg  Kiváló dizájn: élesebb megjelenés az új első és hátsó résznek köszönhetően  Nagyfelbontású világítás: az első Volkswagen az IQ.LIGHT HD – Matrix fényszóróval  Továbbfejlesztett futómű: nagyobb „átjárhatóság” a mozgékonyság és a kényelem között  Még kifinomultabb belsőtér: hosszú távú utazásokra készült  A legerősebb Volkswagen: a 462 lóerős Touareg R eHybrid elektromosan közlekedik a mindennapokban

olvass tovább