Történelmi győzelmet aratott az Audi a Dakar Ralin

  • január 22, 2024

• Innovatív hajtásrendszerével az Audi RS Q e-tron győzött a legkeményebb sivatagi ralin • A Carlos Sainz/Lucas Cruz páros megszerezte negyedik egyéni győzelmét • Gernot Döllner: „Az Audi ismét felállított egy mérföldkövet” Történelmet írt az Audi: a világ legkeményebb sivatagi raliján az Audi RS Q e-tron révén először győzött egy elektromos hajtással, nagyfeszültségű akkumulátorral és energiaátalakítóval ellátott, kis károsanyag-kibocsátású prototípus. A Carlos Sainz/Lucas Cruz spanyol páros körülbelül 7900 kilométer után egy óra húsz perc előnnyel szerezte meg az Audi első győzelmét a Dakar Ralin. Mattias Ekström/Emil Bergkvist szintén célba ért.

olvass tovább

Utánozhatatlan időutazást kínál a Peugeot 208 Rallye

  • január 08, 2024

A márka gazdag és dicsőséges ralihagyatéka előtt tisztelgő különkiadás készült a Peugeot városi kisautójából. A 208 Rallye olyan hatásosan idézi a negyven évvel ezelőtti 205 Rallye hangulatát, hogy akár alapvető hiányosságait is hajlandóak volnánk elnézni neki.

olvass tovább

Álomszerű hármas győzelemmel zárta a 2023-as Rally Világbajnokságot a Toyota

  • november 26, 2023

Az idei Japán Rallyn a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team olyan sikert aratott, amely méltán fejezi be a szezont - három autójuk, Elfyn Evans, Sébastien Ogier és Kalle Rovanperä vezetésével, triumfált a dobogó első három fokán. Az álomszerű hármas győzelemmel a csapat méltán ünnepelheti egy rendkívül eredményes év végét. A verseny különösen nehezített körülmények között zajlott, de a TOYOTA GAZOO Racing csapata remekül kezelte a helyzetet. A szezonzáró futam különlegességét tovább fokozta, hogy a Toyota City környékén, Aichi és Gifu prefektúrák hegyvidékének aszfaltos útjain zajlott, még a Toyota Stadiont is bevonva az egyik szakaszként. A csapat már korábban megszerezte a gyártói bajnoki címet, és Kalle Rovanperä is második egyéni világbajnoki címére tett szert. Ezzel a Toyota sorozatban a harmadik egymást követő évben szerezte meg a Rally Bajnokság konstruktőri és egyéni világbajnoki címét, míg az elmúlt 6 évben összesen 4 konstruktőri és 5 egyéni VB címet szerzett.

olvass tovább

Hidrogén hajtású járművet indít útnak a 2024-es Dakaron a HySE és a Toyota

  • október 27, 2023

A zöld hidrogén előállítási kapacitások fejlesztésében élenjáró Szaúd-Arábiában megrendezésre kerülő Dakar 2024 Future Program keretein belül indítja el a több japán járműgyártót, köztük a hidrogén alapú meghajtások vezető fejlesztőkének számító Toyotát, valamit a Suzukit, a Hondát, a Kawasakit és a Yamahát tömörítő HySE az első hidrogénmotoros versenyjárművét minden idők legikonikusabb tereprally versenyén, a Dakaron. Kezdeményezésükkel a többi járműgyártót szeretnék ösztönözni a karbonsemleges hajtáslánc-technológiák fejlesztésére, illetve az elektromos vagy bioüzemanyaggal működő hibridek használatára. A zord, embertelen körülmények kitűnő közeget biztosítanak majd a fejlesztés méltó bemutatására és a teljesítménye felmérésére.

olvass tovább

Végleg bevette Nyirádot a Korda Racing! Benyó Máté bajnoki címmel zárt a vörös katlanban

  • szeptember 29, 2023

Az elmúlt hétvégén folytatódott a 2023-as Magyar Rallycross Országos Bajnokság, és a Korda Racing újra parádézott Nyirádon. Benyó Máté nemcsak ismét győzni tudott – idén már másodszor diadalmaskodott a legendás pályán –, hanem egy fordulóval a szezon vége előtt megszerezte élete első magyar bajnoki címét a Supercarban. A hétvégét több dobogós hely tette teljessé: Várkonyi Bence végre-valahára győzni tudott, míg Kovács Domonkos harmadikként zárt.

olvass tovább