Végleg bevette Nyirádot a Korda Racing! Benyó Máté bajnoki címmel zárt a vörös katlanban

  • szeptember 29, 2023

Az elmúlt hétvégén folytatódott a 2023-as Magyar Rallycross Országos Bajnokság, és a Korda Racing újra parádézott Nyirádon. Benyó Máté nemcsak ismét győzni tudott – idén már másodszor diadalmaskodott a legendás pályán –, hanem egy fordulóval a szezon vége előtt megszerezte élete első magyar bajnoki címét a Supercarban. A hétvégét több dobogós hely tette teljessé: Várkonyi Bence végre-valahára győzni tudott, míg Kovács Domonkos harmadikként zárt.

olvass tovább

A meztelenség csúcsa – BMW M 1000 R

A legtöbb motoros ismeri az érzést, amikor halad a forgalommal, a fordulatszám erős közepes tartományban van és egy erős gázadással úgy otthagyod a tömeget, mintha soha nem lettek volna melletted. Nagyjából ez történt az S 1000 R-rel, amikor a BMW tervezői úgy döntöttek, hogy megalkotják az M 1000 R-t. Nagy szükség ugyan nem volt arra, hogy megtörténjen ez a módosítás, de most, hogy van, létezik, tudom, hogy nagyon-nagyon jól tették.

olvass tovább

Második cseh forduló

  • szeptember 09, 2023

A hétvégén rendezik az FIA CEZ F4 Championship második cseh fordulóját, az ország tradicionális, nagymúltú versenypályáján, az Automotodrom Brno-n. A bajnokság utolsó előtti fordulója a különösen izgalmas kanyarokkal, nagy szintkülönbségekkel állítja izgalmas kihívások elé az F4-es mezőnyt is.

olvass tovább

Autó assistance biztosítás idősebb autóra: hogy ne legyen rémálom az utazás!

  • augusztus 29, 2023

Autóval útnak indulni óriási szabadság, akár a hazai tájakat, akár külföldi városokat, nyaralóhelyeket szeretnénk felfedezni. Előfordulhatnak azonban nem várt helyzetek: egy műszaki hiba vagy baleset teljesen tönkreteheti a kikapcsolódást, és akár több százezres kiadással járhat, ha például trélerre kell tenni az autót, hogy eljusson a szervizbe. Az idősebb járművek fokozottan ki vannak téve a váratlan meghibásodásoknak, és sajnos sok szolgáltató nem vállalja a 10-15 év feletti autók asszisztenciáját. Pedig ahhoz, hogy nyugodt szívvel indulhassunk útnak, jó, ha a korosabb járgányok is rendelkeznek autó assistance biztosítással. Cikkünkben most megnézzük, hogy milyen helyzetekben jöhet jól a gépjármű asszisztencia, milyen korú járművekre köthető, továbbá adunk néhány hasznos tippet, hogy mely szempontokat érdemes figyelembe venni autó assistance biztosítás esetén.

olvass tovább

Nehéz terepen – Suzuki V-Strom 1050DE

A Suzuki legnagyobb túra-endúrója a V-Strom 1050DE vendégeskedett nálunk. A méltán népszerű V-Strom sorozat 20. évfordulóját ünnepli, így a tervezők mindent beleadtak, hogy ezt kellőképpen ütős módon tegyék emlékezetessé. A helyzetük nem könnyű, hiszen ez a kategória az egyik legtöbb versenytársat és a legkomolyabb technikai képességeket felvonultató osztály.

olvass tovább

Mustang Mach-E hatótáv határáig – sőt még azon is túl

  • augusztus 08, 2023

A Norvég Automobil Szövetség (NAF) minden nyáron és télen leteszteli az országban kapható új elektromos autók hatótávolságát. A Ford Mustang Mach-E teljesítményét még 2021-ben vizsgálták, amikor a hátsókerékhajtású, nagyobb akkumulátoros változat összesen 617,9 kilométert futott – és ez az eredmény mindmáig a mezőny legjobbjai közé tartozik

olvass tovább

Meglepetések helyett – Mazda 6 20th years Anniversary Special Edition

A Mazda 6 20. évfordulóját ünnepli ezzel a különleges kivitelű modellel. Sokadik modellfrissítésen esett át a tavalyi évben a most futó széria, amely már 2012 óta az utak része. A még most is divatosnak mondható formavilágról talán nem is kell többet mondani ennél, hiszen külső jegyeiben egyáltalán nem venni észre a kort. A Mazda jelmondata lehetne, hogy a 11 az új 7, hiszen jellemzően ennyi év után új generáció érkezik, de a japán, külön utas márkánál egyáltalán nem meglepő, hogy nem a sztenderdek szerint működnek.

olvass tovább