Repülőrajtot vett a tavalyi piacvezető Toyota 2024 első két hónapjában hazánkban

  • március 03, 2024

A tavaly globálisan és Magyarországon is minden idők legsikeresebb évét záró Toyotánál 2024-ben is kitart a lendület: a környezettudatos japán autómárka február végéig 3.198 új autót értékesített hazánkban, így 14,3%-is piaci részesedéssel őrzi első helyét a magyarországi új személyautó és kishaszongépjármű piacon. A világelső autógyártó prémium márkája, a Lexus pedig valósággal szárnyal: a február végéig Magyarországon gazdára találó 274 új modell 67%-os bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest, így a teljes piacon a márka történelmi, 1,5%-os piaci részesedést szerzett (ami egyben ugyancsak rekordszintű, 7,4%-is prémium piaci részesedést jelent).

olvass tovább

Brutális sportkivitelt villantott az LBX-ből a Lexus a Tokiói Autószalonon

  • január 13, 2024

A versenypályákon ’Morizo’ néven ismert Akio Toyoda, a Toyota igazgatótanácsának elnöke személyes részvételével fejlesztett LBX Morizo RR Concept világpremierjét a 2024-es Tokiói Autószalonon tartották. Ez az új LBX kompakt crossover különleges, sportosságra kihegyezett változata, amelynek megszületése felett a vállalatalapító Kiichiro Toyoda unokája, a vállalat történek legsikeresebb időszakát elhozó vezető Akio Toyoda személyesen bábáskodott, a cégvezér ugyanis szenvedélyes autórajongó és mesterpilóta is.

olvass tovább

A Lexus RZ hozta el az Év Zöld Autója díjat egyenesen Franciaországból

  • január 08, 2024

Az Európában évek óta 99%-ban elektrifikált autókat értékesítő Lexus első dedikáltan akkumulátoros elektromosnak fejlesztett autója, az RZ 450e nyerte az Év Zöld Autója díjat a francia Grand Prix Auto Moto versenyen. Az első tisztán elektromos Lexus dedikált platformra épül, optimalizált vezetési élményt és energiahatékonyságot kínálva. A Lexus RZ-t jellegzetes futurisztikus formavilága és a luxus legmagasabb szintjét képviselő utastere, valamint a kimagasló energiahatékonyság és különleges vezetési élmény kiemeli az elektromos autók mezőnyéből.

olvass tovább

A Lexus LM maga a méltóságteljes elegancia

  • október 05, 2023

A Lexus legújabb luxusmodellje, a kategóriateremtő LM a japán luxusautómárka új, „Next Chapter” elnevezésű formanyelvének köszönhetően a legmagasabb szinten ötvözi a futurisztikus vonalvezetést az eleganciával. Robosztus frontkialakítása, magabiztos megjelenése praktikussággal elegyedik, miközben egyszerre biztosít osztályon felüli kényelmet az utasoknak és a sofőrnek egyaránt, a nagy üvegfelületeknek és alacsony övvonalnak köszönhetően a terek pedig nem csak látszatra, hanem érzetre is nyitottak. Az új jármű már rendelhető a hazai Lexus márkakereskedésekben, az első példányok várhatóan még év vége előtt megérkeznek.

olvass tovább

A Lexus elhozta nekünk a magánrepülők képviselete luxust négy keréken

  • szeptember 29, 2023

Új piaci szegmensbe lép a Lexus vadonatúj luxus járműve piacra dobásával. Az új Lexus LM megalkotásakor a fő szempontot a japán Omotenashi, vagyis méltó vendégszeretet vezérelve adta, mely a megcélzott vásárlói réteg legfőbb igénye. A modell négyüléses változata a repülőgépek első osztályát idéző makulátlan letisztultsággal és kifinomultsággal lett megalkotva, tucatnyi részletgazdag utastérfunkcióval kiegészülve, míg a hétszemélyes LM a VIP személyszállítást szolgálja. A Luxus Mover már rendelhető a Lexus honlapjáról 46,9 millió forintos induló árral, személyre szabható kényelmi és esztétikai részletekkel, belépést biztosítva ezzel az autóipari nagyvállalat legújabb fejezetébe.

olvass tovább

Megállíthatatlanul nő a Yaris Cross népszerűsége

  • július 17, 2023

A Toyota-csoport mindkét globális márkája sikeres félévet tudhat maga mögött Európában. A Toyota megerősítette pozícióját, mint a piac második legnépszerűbb személyautó-márkája, míg a Lexus impozáns 43 százalékkal növelte eladásait 2022 azonos időszakához képest.

olvass tovább