Új CUPRA Born VZ modelljével továbbra is lendületben a CUPRA

  • február 29, 2024

 CUPRA Born VZ fokozott menetteljesítményekkel: 240 kilowatt teljesítmény, 545 newtonméter forgatónyomaték, 0-100 km/h gyorsulás mindössze 5,7 másodperc alatt és 200 kilométer/óra végsebesség  Sportosabb beltér alapfelszerelésként új CUP Bucket ülésekkel és rekuperáció-kapcsolóbillentyűkkel szerelt kormánykerékkel  Még dinamikusabb menettulajdonságok a kedvezőbb fékvisszajelzéseknek, a robusztusabb felfüggesztéseknek, illetve az érzékenyebb kormányzásnak és pedáloknak köszönhetően  Továbbfejlesztett külső dizájn két új, 20 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsával – az egyik kovácsolt kivitel, nagyteljesítményű gumiabroncsokkal –, illetve a csomagtérajtó síkjából kiemelt VZ-emblémával, valamint új színekkel

olvass tovább

Traktor gumik: Mit kell tudni róluk?

  • augusztus 02, 2023

A traktorok a mezőgazdaság elengedhetetlen eszközei, amelyek sokféle feladatot látnak el a földeken. Ezeknek a gépeknek a teljesítményét és hatékonyságát nagyban befolyásolja a gumiabroncsok minősége és állapota, ezért fontos, hogy a megfelelő típust válasszuk, és rendszeresen ellenőrizzük és karban tartsuk őket.

olvass tovább

A virtuális prototípusgyártás jelentősen csökkenti a Vredestein új, négy évszakos EV gumiabroncsának fejlesztési idejét

  • március 23, 2023

Az újonnan bevezetett Vredestein Quatrac Pro EV, Európa első dedikált, egész évben használható EV gumiabroncsát az Apollo legkorszerűbb virtuális prototípus- és szimulációs platformjának segítségével fejlesztették ki, ami hozzájárult a piacra kerülési idő, valamint a termék környezeti hatásainak és fejlesztési költségeinek drámai csökkentéséhez.

olvass tovább

Biztonságban a csúszós utakon

  • február 28, 2023

A tél számos kihívást tartogat az úton lévőknek és igen kockázatos helyzeteket szülhet. A csökkent látási viszonyok, a köd, az eső mellett még a rossz útviszonyokkal is meg kell küzdeni, csúszós, jeges felületek nehezítik a közlekedést. A tél tehát a legtöbb esetben nem a vezetés élményéről szól, sokkal inkább a kompromisszumokról.

olvass tovább

Látni és látszani – biztonságban a téli utakon

  • december 14, 2022

A tél a legtöbb esetben nem a vezetési élmények maximalizálásáról szól, inkább a kihívásokról. De a jármű megfelelő téli felkészítése segít, hogy ezen kihívásoknak is meg tudjunk felelni. A legtöbben ilyenkor arra fókuszálnak, hogy a megfelelő gumiabroncs legyen az autón, de emellett számos más dolgot is tehetünk az autó téli felkészítése során. Így fontos például a fagyálló folyadék szintjének ellenőrzése és a nyári ablakmosó folyadék cseréje. A téli ablakmosó folyadék feltöltése mellett nem árt ellenőrizni az ablaktörlő lapátokat sem. Ha ugyanis ezek már nem látják el feladatukat, nem látunk ki jól a szélvédőn, ezáltal pedig nő a balesetek kialakulásának kockázata.

olvass tovább