MZ/X azaz Üzenet a jövőből – Toyota BZ4X

A Toyota első elektromos járműve, mint ahogy az most japánban divatos, egy kódot kapott névként. Valahogy a Mézga család jutott az eszembe erről, hiszen Köbüki azaz MZ/X is a jövőben anagrammával jelölte a nevét. Hasonló a helyzet a Toyota esetében, hiszen a BZ a beyond zeroból (nullán túli) jön, a 4 a méretre utal, az X pedig ez esetben nem a kincset jelöli, hanem azt, hogy egy SUV-ról van szó.

olvass tovább

Az első elektromos Toyota – Toyota Proace City Verso EV Family

Bizonyára azok számára, akik először a címet olvassák el és az autóipari óriás híreit követik, azok a bZ4X, azaz a vadonatúj teljesen elektromos Toyota tesztelésére számítanak. A tény viszont az, hogy a Toyota hazai kínálatában nem ez az első elektromos modell, hanem a Proace elektromos változata, amely haszongépjármű változaton kívül személyautó kivitelben is kapható. Utóbbi jelenleg már csak elektromos változatban érhető el, bár az importőri weboldalon még szerepel a hagyományos erőforrásokhoz tartozó fejezet, amelyet valószínűleg hamarosan ki fog vezetni a kínálatból a márka.

olvass tovább

Két vadonatúj akkumulátoros elektromos modellt leplezett le a Toyota múlt héten a Sanghaji Autószalonon

  • április 24, 2023

Akio Toyoda, a Toyota igazgatótanácsának elnöke 2021 decemberében, még ügyvezető elnökként jelentette be, hogy 2030-ig a japán autógyártó világszerte 30 vadonatúj akkumulátoros elektromos Toyota és Lexus modellt mutat majd be, amelyből minimum 7 darab a Toyota vadonatúj, dedikáltan az akkumulátoros elektromos modellek számára fejlesztett padlólemezre épülő bZ (beyond Zero) sorozatának tagja lett.

olvass tovább

Felkerült az ’Év Autója’ 2023 szűkített listájára a vadonatúj Toyota bZ4X

  • november 28, 2022

A két évvel ezelőtt, 2021-ben a Yaris városi kisautóval ’Év Autója’ díjat szerző Toyota képviselte idén magát az ’Év Autója’ díjra esélyes 27 modell közül a legtöbb, nem kevesebb mint 4 modellel (sőt, ami azt illeti, a japán autógyártó prémium márkája, a Lexus is ott volt a listán a vadonatúj akkumulátoros elektromos RZ nagyméretű SUV-val)

olvass tovább