Színt visznek a mindennapokba – bárki megvásárolhatja az autista művészek illusztrációival díszített különleges tárgyakat

  • április 02, 2024

Eddigi legnagyobb volumenű projektjébe vágott bele az Autistic Art Alapítvány annak érdekében, hogy egy nagylelkű partnernek köszönhetően minden eddiginél magasabb szintre emelje eddig is sikeresen működő aukciós kezdeményezését az autizmussal élő fiatalok és családjaik megsegítésére. Az általuk támogatott otthonokban élő művészek alkotásaival díszített mindennapi használati tárgyak az autizmus sokszínűségére és a társadalmi elfogadás fontosságára hívják fel a figyelmet – és nem mellesleg bárki megvásárolhatja őket az immár hagyományossá vált művészeti árverésükön.

olvass tovább

Történelmi győzelmet aratott az Audi a Dakar Ralin

  • január 22, 2024

• Innovatív hajtásrendszerével az Audi RS Q e-tron győzött a legkeményebb sivatagi ralin • A Carlos Sainz/Lucas Cruz páros megszerezte negyedik egyéni győzelmét • Gernot Döllner: „Az Audi ismét felállított egy mérföldkövet” Történelmet írt az Audi: a világ legkeményebb sivatagi raliján az Audi RS Q e-tron révén először győzött egy elektromos hajtással, nagyfeszültségű akkumulátorral és energiaátalakítóval ellátott, kis károsanyag-kibocsátású prototípus. A Carlos Sainz/Lucas Cruz spanyol páros körülbelül 7900 kilométer után egy óra húsz perc előnnyel szerezte meg az Audi első győzelmét a Dakar Ralin. Mattias Ekström/Emil Bergkvist szintén célba ért.

olvass tovább

Audi RS Q e-tron 2024 – Innovatív prototípus sok új részlettel

  • december 17, 2023

• Számos fejlesztés öt fő szakterületen • A Dakar Rali prototípus könnyebben kezelhetővé, még masszívabbá és biztonságosabbá vált • Optimális felkészülés a 2024-es Dakar Ralira Neuburg an der Donau/Budapest, 2023. december 15. – Továbbra is folyamatosan fejleszti RS Q e-tron versenyautóját az Audi: harmadik Dakar Rali bevetése előtt több területen is módosul a nagyfeszültségű akkumulátorral és energiaátalakítóval működő, jövőbemutató elektromos hajtásrendszerrel készült rali-prototípus. Az Audi pilóták és navigátorok Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger és Carlos Sainz/Lucas Cruz alkotta csapata így 2024 januárban számos részletfejlesztés előnyeit élvezheti majd. Az új ötletek révén az RS Q e-tron biztonságosabbá, megbízhatóbbá, kényelmesebbé és némileg könnyebbé is vált, a szerelőcsapat számára pedig rövidült a karbantartás időigénye.

olvass tovább

Különleges – Audi RS e-tron GT

A különleges azt jelenti, hogy kiváló minőségű, kivételes, egyedi. Azok a tárgyak, eszközök képesek arra, hogy hosszútávon ilyenek maradjanak, amelyek nehezen elérhetőek, ritkán fordulnak elő és legfőképpen nem a hétköznapjaink általános részei. Ha ilyenné válnának, megszűnnének azzá lenni.

olvass tovább

Kifejező dizájn és új világítástechnika – A továbbfejlesztett Audi Q8

  • szeptember 26, 2023

• Karakteres megjelenése semmi mással össze nem téveszthetővé avatja az Audi SUV-kínálatának csúcsmodelljét • A digitalizálás a fényszórók és a hátsó lámpák személyre szabott működésére is lehetőséget kínál • A felszereltségi választék új külső színekkel, keréktárcsákkal és dekorbetétekkel emeli ki még jobban a dinamikusan elegáns megjelenést

olvass tovább

Konzervatív nyugalom – Audi Q8 55 Sportback e-tron

Idén tavasszal mutatták be a sajtó számára a megújult e-tront, amely a keresztségben a Q8 előtagot is megkapta. Rögtön két modellel is debütált a márka, mégpedig a hagyományos és a sportos vonalvezetésű Sportback formával. Műszaki alapjaik teljesen megegyeznek, egyedül a karosszéria kialakításban van különbség, amelynek révén a Sportback kisebb légellenállással és ebből következően jobb hatótávval és kisebb hátsó fejtérrel rendelkezik.

olvass tovább

Hatalmas rekorddöntés és kétszeres Audi siker az 55. Kékszalagon

  • július 11, 2023

Sikeresen lezajlott az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, amelynek idén is a négykarikás márka volt a hivatalos mobilitási partnere. Az Audi számára hatalmas dicsőség, hogy a márka által támogatott MLS Raiffeisen 5050 Fifty-Fifty szédületeset javított tavaly felállított rekordján: sikerült csaknem két órával gyorsabban teljesíteniük a Kékszalag távját.

olvass tovább