A siker titka

  • február 13, 2020

Úgy általában a sportban, de a technikai sportokban meg különösen sok összetevőből áll egy-egy kiemelkedő eredmény. Hogy egy jó formula autós csapatban vajon mi lehet a siker titka arról Gender Tamást a Gender Racing Team csapatfőnökét kérdeztük, illetve egyben megkértük, hogy értékelje csapatának 2019-es szezonját és avasson be minket az idei évadra szóló tervekbe is.

olvass tovább

A BMW uralja a magyarországi plug-in hibrid piacot!

Bár a Magyar piacon belül a plug-in hibrid továbbra sem szakít ki túlságosan nagy részt, hiszen a 153 ezer eladott autóból 963 darab rendelkezett ilyen meghajtással, de a szegmens folyamatosan bővül. Salgó András a BMW vállalati kommunikációs igazgatója múlt heti sajtótájékoztatóján többek között azt is elmondta, hogy 413 darab plug-int értékesített a BMW 2019-ben.

olvass tovább

Most hétvégén, Monte Carloban esik át a Toyota új wrc csapata a tűzkeresztségen

  • január 20, 2020

A Toyota versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing a 2018-as kontruktőri és 2019-es egyéni WRC világbajnoki cím után új pilótákkal vág neki a Rally Világbajnokság 2020-as idényének. A Toyota Yaris WRC volánja mögött idén a hatszoros világajnok Sébastien Ogier, Elfyn Evans és Kalle Rovanperä bizonyíthat, elsőként a 2020 FIA World Rally Világbajnokság első fordulójában, a sportág egyik legikonikusabb és legnehezebb versenyén, a most hétvégén, január 23-26. között megrendezett Monte-Carlo Rallyn.

olvass tovább

Az idei harmadik dupla dobogójával nyert a toyota a hosszútávú világbajnokság bahreini futamán

  • december 16, 2019

A vállalat motorsporttörténetének aranykorát élő Toyota versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing kemény küzdelemben kivívott kettős győzelemmel megszerezte harmadik győzelmét a 2019-2020. évi FIA Hosszútávú Világbajnokságon (WEC), a Bahrain 8 órás futamon. Ezen a futamon a világbajnoki cím védői súlyos sikerhendikeppel álltak rajthoz, ami korlátozta a körönként elfogyasztható üzemanyag mennyiségét, illetve a hibrid üzemmód használatát is. Ennek ellenére az ügyes stratégiának, a gyors kiállásoknak és az egyenletes teljesítménynek, illetve az autó 1390 kilométeren át mutatott, lenyűgöző megbízhatóságának köszönhetően sikerült legyőzni riválisaikat.

olvass tovább

Megveheted a nyugalmat

  • december 03, 2019

Legyártottak 44 millió darab Corollát de még soha nem jutott eszembe, hogy kellene egy ilyen, vagy egyszerűen csak ki kellene próbálni. Egészen egy késő őszi nyaralásunkig, ahol a parkolóban egy új, fehér Corolla Sedant pillantottam meg. „Ki az, aki ehelyett Lexust vesz?” Kérdeztem a párom. „Milyen jól néz ki ez az autó?! Na, egy ilyen kellene.” Működik a vonzás. Most itt áll a ház előtt. Az első métereket már megtettük. Nem egy Kardashian lány, inkább egy Kate Middleton. Elegáns, kimért, jószívű és megbízható.

olvass tovább