Visszatér a Jeep Wagoneer és Grand Wagoneer

Az 1993-as gyártás leállítása óta majd 30 év eltelt, de idén nyártól újra kapható lesz az új 4. generációs SUV. Így akinek nem elég nagy a Grand Cherokee és Jeep vonalon szeretne maradni, nem kell tovább keresgélnie, csupán értékesítési pontot, mivel az EU-ban valószínűleg nem lesz kapható.

olvass tovább

Az ősi Gladiator - Kaiser Jeep M715

A 2019-ben újra megjelenő Jeep pick-up, a Gladiator katonai ősatyja. Az M, mint Military jelöli a nevében, hogy katonai járműről van szó. A Dodge M37 leváltója, és nem mellesleg az első olyan kategóriájú katonai jármű, ami főként civil járművekben is használatos alkatrészeken alapul.

olvass tovább

Felmenők génjei – Jeep Renegade 4xe – Plug-in Hybrid

A múlt hét óta az egyik kedvenc kompakt méretű SUV-m a Compass. Rengeteget fejlődött minőségi szempontból és megtaláltam benne azokat a pontokat, amelyektől nem csak egy kicsi Cherokee -ként kezeltem. De a trón legfelső fokáról nagyon gyorsan hátra szorult legalább egy helyezést, miután közelebbi ismeretséget sikerült kötnöm a márkatárssal, a közös alapokon nyugvó Jeep Renegade-del. Annak ellenére, hogy tartottam a vicces-mókás dobozforma autótól, a végére örök barátság született közöttünk.

olvass tovább

Irányt mutat – Jeep Compass 4xe Plug-in Hybrid (PHEV)

Pár ével ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy egy Jeep elektromos hajtást kapjon. Nagy motortérfogat, macho férfias megjelenés, amelyhez nem passzolt volna egy cingár hangú 1,3 literes benzines erőforrás és egy halkan, szinte némán zümmögő villanymotor kettőse. Hát ez is egy olyan dolog, ami változik. Lassan egy éve jelent meg ugyanis a két kompakt méretű terepjáró, a Compass és a Renegade plug-in hybrid változata, melyeket egymást követő héten teszteltünk.

olvass tovább

2020 - TOP 10

  • december 31, 2020

Számtalan autót és motort tesztelhettünk 2020-ban a vírushelyzet ellenére is. Ez a lista nem egy rangsor, nehéz is lenne sorrendet felállítani. Egy biztos, ezek a járművek maradandó emlékekkel gazdagítottak bennünket. Visszatekintve rájuk megszépítették ezt a nem könnyű évet. Ezúton is köszönjük minden importőrnek a 2020-as együttműködésüket, továbbá mindazoknak, akik támogattak bennünket és nem utolsó sorban annak az egyre növekvő olvasótábornak, akik követnek bennünket.

olvass tovább