Minek nevezzelek? – Toyota Prius Plug-in Hybrid Executive

1997 óta ismerjük. Talán az egyik legismertebb zöld autó, amely határozottan nem a külsőjével hódított. 2008-ra már az egymillió darabos értékesítést elérte világszere, mára pedig már a kétmilliós eladást súrolja. Hogy miért? Mert az a fajta vágy egyre több emberben megfogalmazódik, hogy a lehető legkisebb környezeti terheléssel közlekedjen. Ebben pedig a Toyota és azon belül a Prius az első.

olvass tovább

A nemzetközi piacokon és elektrifikációban is erősített a Peugeot

  • február 29, 2024

Meghatározó események követték egymást a Peugeot életében 2023 során. Miközben Európában a tőle megszokott, erős teljesítménnyel igyekszik visszaszerezni korábbi pozícióit a márka, egyre nagyobb súlyt képviselnek eladásaiban a nemzetközi piacok, új típusaival pedig eddig megközelíthetetlen szegmensek felé nyit a gyártó.

olvass tovább

Elindult első útjára a BYD EXPLORER NO.1

  • január 22, 2024

 A BYD történelmi jelentőségű mérföldkőhöz érkezett: szolgálatba állt a vállalat első, EXPLORER NO.1 nevű autószállító hajója.  Az EXPLORER NO.1 jelentősen leegyszerűsíti a vállalat nemzetközi szállítási feladatait, ami komoly előnyt jelent a mai nehézkes tengeri szállítási körülmények közepette.  A BYD tervei szerint a cég környezetbarát üzemű autószállító flottája a következő két évben további hét hajóval bővül.

olvass tovább

Mérföldkő a BMW márka hazai történetében: először került forgalomba több mint 5 000 új modell egy évben

  • január 22, 2024

+++ Rekordértékesítés a BMW és a MINI márkák esetében is, előbbinél 10, utóbbinál 41%-os volumennövekedés +++ A BMW Group Magyarországon tavaly 5 921 darab új autót értékesített, ami 12%-os éves növekedést jelent +++ A teljesen elektromos modellek értékesítése 68%-kal nőtt, így az eladások bő 15%-át tették ki +++ A legkeresettebb modellek a BMW 4-es sorozat, a BMW X5, a BMW X3 és a BMW 3-as sorozat voltak +++

olvass tovább

Rekordeladással zárta a 2023-as évet a Kia Európában

  • január 22, 2024

A Kia összesen 572,297 autót értékesített Európában tavaly. Ez 5,4 százalékos növekedés a 2022-es eredményhez képest - A világszintű eladás is - 3.1 millió db - rekordot döntött - A Kia Charge-ra regisztrálók száma világszerte elérte a 95,000 főt A Kia történelme eddigi legjobb értékesítési eredményével zárta a tavalyi évet Európában: az ACEA* (az Európai Autógyártók Szövetsége) frissen kiadott statisztikája szerint összesen 572.297 új Kia talált gazdára az európai piacon 2023-ban. Ez egyben 5,4 százalékos növekedést is jelent 2022-höz képest, miközben a márka piaci részesedése 4,5 százalékon áll a kontinensen.

olvass tovább

Sikeres 2023: a BMW Group rekord értékesítési eredményeket ért el és az elektromos mobilitás terén kitűzött céljait is maradéktalanul teljesítette

  • január 17, 2024

+++ A BMW Group 2023-ban világszerte 2 555 341 darab új autót értékesített, amely 6,5 százalékos abszolút fejlődést jelent +++ A müncheni központú vállalatcsoport tisztán elektromos meghajtású modelljei iránt mutatkozó kereslet mindegyik értékesítési régióban nőtt, az értékesített modellek immár 15%-a tisztán elektromos meghajtású +++ A BMW márka a 2023-as évet is a globális prémium szegmens vezetőjeként zárta, a hálózatról tölthető modellek 92,2 százalékos gyarapodásával +++ A Rolls-Royce Motor Cars és a BMW Motorrad ugyancsak új értékesítési rekordot ünnepelt +++ Jochen Goller: „A 2023-as értékesítési rekordok erős márkáink vonzerejét igazolják. Magával ragadó modellpalettáinkat ügyfeleink világszerte értékelik, mindegyik hajtáslánc-technológiával.” +++

olvass tovább

A Mercedes-Benz Magyarországon: kiemelkedő személyautó értékesítési eredmények az elektromobilitás terén

  • január 17, 2024

Összhangban a vállalat globális stratégiájának megvalósulásával, az elmúlt év mérföldkövet jelentett a Mercedes-Benz Hungária Kft. számára az elektromobilitás területén. A Mercedes-Benz megőrizte az országos plug-in hibrid piacon elért vezető pozícióját, 20%-os piaci részesedéssel. Az elektromobilitás térnyerését mutatja, hogy minden harmadik regisztrált Mercedes-Benz személyautó EQ vagy plug-in hibrid modell volt.

olvass tovább

Csökkenő piacon növekvő Opel eladások és piaci részesedés, 2024-ben nyolc új modell

  • január 17, 2024

Őrzi kilencedik helyét az eladási rangsorban az Opel 5.206 eladott gépjárművel és 4% fölötti piaci részesedéssel Kiemelkedő sikerek a kishaszonjármű értékesítésben és ötödik hely a hazai rangsorban 2024-ben 8 újdonság jön, köztük az Astra Sports Tourer, a megújult bestseller Corsa és Mokka, három kishaszonjármű és két teljesen új modell Az év végéig minden Opel modellnek lesz teljesen elektromos és belsőégésű változata a kínálatban

olvass tovább

Benzines családi 2023 – Citroën C4 X 1.2

Sok-sok korszakot éltünk meg azzal kapcsolatban, hogy mi az ideálisnak mondható családi autó. Természetesen ennek korlátja leginkább a pénztárca, amely akárhogyan panaszkodunk, azért szerencsére egyre nagyobb. Bár egyértelmű és érthető, hogy a várakozásaink ezzel kapcsolatban jóval nagyobbak. A Citroën ugyan soha nem volt benne az első ötben a márkák közötti eladási darabszám sorban, de mindig is jelentős tényezőnek számított. A C4 X esetében pedig olyan autót alkottak, amely szinte minden szempontból az ideális, most divatos családi autó szempontjainak felel meg.

olvass tovább