Álomszerű hármas győzelemmel zárta a 2023-as Rally Világbajnokságot a Toyota

  • november 26, 2023

Az idei Japán Rallyn a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team olyan sikert aratott, amely méltán fejezi be a szezont - három autójuk, Elfyn Evans, Sébastien Ogier és Kalle Rovanperä vezetésével, triumfált a dobogó első három fokán. Az álomszerű hármas győzelemmel a csapat méltán ünnepelheti egy rendkívül eredményes év végét. A verseny különösen nehezített körülmények között zajlott, de a TOYOTA GAZOO Racing csapata remekül kezelte a helyzetet. A szezonzáró futam különlegességét tovább fokozta, hogy a Toyota City környékén, Aichi és Gifu prefektúrák hegyvidékének aszfaltos útjain zajlott, még a Toyota Stadiont is bevonva az egyik szakaszként. A csapat már korábban megszerezte a gyártói bajnoki címet, és Kalle Rovanperä is második egyéni világbajnoki címére tett szert. Ezzel a Toyota sorozatban a harmadik egymást követő évben szerezte meg a Rally Bajnokság konstruktőri és egyéni világbajnoki címét, míg az elmúlt 6 évben összesen 4 konstruktőri és 5 egyéni VB címet szerzett.

olvass tovább

Hidrogénhajtással képzeli el a Toyota a Hosszútávú Világbajnokság jövőjét

  • június 16, 2023

A centenáriumi Le Mans előestéjén mutatta be a Toyota versenyistállója, a Le Mansban végül részben az egyik autója önhibáján kívül történt kiesése miatt második helyen végző, ám a Hosszútávú Világbajnokságot továbbra is vezető TOYOTA GAZOO Racing azt a koncepcióautót, amely átírhatja a sorozat jövőjét: leleplezték a hidrogénhajtású „GR H2 Racing Concept” modellt.

olvass tovább

Le Mans 2023: „Az évszázad versenyére” készül a címvédő TOYOTA GAZOO Racing

  • június 08, 2023

Történelmi Le Mans vár a TOYOTA GAZOO Racing csapatára: a Toyota az elmúlt években a Rally Világbajnokság és a Dakar mellett a Hosszútávú Világbajnokságot is domináló versenyistállója kiveszi a részét a legendás Le Mans 24 órás újabb fejezetéből, melynek során a Hypercar mezőny rekordszámú versenyzővel, teltház előtt lép majd pályára a világ leghíresebb hosszútávú versenyének századik évfordulóján, június 10-11-én.

olvass tovább

Kemény küzdelem után lecsúszott a svéd dobogóról, de így is vezeti a rali világbajnokságot a Toyota

  • február 15, 2023

A TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team az FIA Rally Világbajnokság idei szezonjának második fordulója, a múlt hétvégi Svéd Rally után továbbra is vezeti a gyártók rangsorát, noha a havas és jeges szakaszokon vívott kemény küzdelemben egy hajszállal lemaradtak a dobogóról: a versenysorozatba történt 2017-es visszatérése óta 3 konstruktőri és 4 egyéni világbajnoki címet szerző Toyota pilótái végül a negyedik és ötödik helyeket szerezték meg a havas küzdelemben.

olvass tovább