Az adatok és a valóság – Ford Mustang Mach-E GT és a Tesla Y Preformance

Nem előszőr jár nálunk Mach-E, éppen ezért nem szerettem volna, hogy fölöslegesen ismételjem magam azzal kapcsolatban, hogy mit gondolok az elektromos Mustangról. Mit lehet benne igazán szeretni és mit kevésbé, függetlenül attól, hogy talán a legtöbb pro és kontra érvet ennél az autónál lehet felsorolni. Inkább egyfajta mítosz gyilkos módon a Tesla Y Performance-szal vetettük össze, kényelem, gyorsulás, minőség és ami a legfontosabb, fogyasztás szempontból.

olvass tovább

Újrapixelezve – Hyundai Ioniq 6 Executive Edition

A Hyundai Ioniq 5 -öt követve megjelent a 6-os számot viselő, tisztán elektromos modellje a márkának. Egy elektromos szedán, amely ugyan teljesen más megjelenésű, mégis nagyon sok jegyében van kapcsolata az SUV Ioniq 5-tel. Egyértelműen a Tesla Modell 3 versenytársaként, mégis teljesen más koncepcióval felépítve igyekszik vevőket szerezni az elektromos piac domináns amerikai szereplőjétől és természetesen a sok többitől. Vajon sikerülhet-e ez a bravúr? Többek között ennek próbáltunk utána gondolni.

olvass tovább

A Tesla Model Y most még elérhetőbb Magyarországon.

  • január 17, 2024

A Tesla még több ember számára elérhetővé válik. Ezt a gyár az eredeti tervezési és gyártási folyamatainak kihasználásával kívána elérni. Ezeket a hatékonyságnövekedéseket adja át ügyfeleinek, így még elérhetőbbé tudják tenni a legjobb terméket. A Model Y mostantól 17 094 900 HUF-tól indul, vagy 13 094 900 HUF-tól az új kormányzati támogatással.

olvass tovább

A Tesla megnyitotta Supercharger hálózatát más elektromos járművek számára Magyarországon.

  • december 17, 2023

A Tesla 2023 novemberétől kezdve megnyitotta Supercharger hálózatát más elektromos járművek számára, hogy támogassa küldetését a fenntartható energia felé való átmenet gyorsításában. Ma a Tesla bejelentette, hogy hat állomás és 68 egyedi Supercharger nyílik meg a nem-Tesla elektromos járművek számára Magyarországon, ezáltal a hazai legnagyobb nagy teljesítményű töltőhálózatot kínálva.

olvass tovább

Az egymilliomodik európai Tesla átadását ünnepeljük

  • október 23, 2023

A Tesla most adta át egymilliomodik járművét Európában. Ez az eredmény tükrözi a vállalat kitartó törekvését az elektromos járművek bevezetésének előmozdítására, és az Európa fenntartható energiaforrások használatára való áttéréséhez való hozzájárulásra. Az átlagos élettartamra vonatkoztatva a forgalomban jelenleg részt vevő Tesla járművek mintegy 50 millió tonna széndioxiddal egyenértékű káros anyag kibocsátását kerülik el. Ez járművenként annyi károsanyag-kibocsátást jelent, amennyit 50 Barcelona és Los Angeles közötti oda-vissza repülőút eredményezne utasonként.

olvass tovább

A Tesla Model 3 frissítése

  • szeptember 04, 2023

A Model 3 kulcsfontosságú szerepet játszott az elektromos autók elterjedésének felgyorsításában, mivel olyan elérhető, nagy teljesítményű és technológiailag fejlett opciót kínált, amely szélesebb közönséget tudott megszólítani. Segített megváltoztatni az elektromos járművekkel kapcsolatos felfogást, hogy ne csak egy szűk piaci rés termékeiként tekintsenek rájuk, és általánosan elterjedtebbé váljanak.

olvass tovább

A legjobb alternatíva – Tesla Model 3

A Tesla kilóg a sorból. Nem tartozik és nem is fog soha a hagyományos autómárkák közé tartozni. Egyszerűen azért, mert koncepciózusan máshonan jött és talán máshová tart. A teszthét során egy dologra biztosan rájöttem, mégpedig arra, hogy miért szeretne az összes többi márka a Teslára hasonlítani. Miért próbál minden klasszikus autógyártó elcsenni valamit abból, amit a Tesla megalkotott? A helyzet az, hogy egyelőre ez csak próbálkozás.

olvass tovább

Mindenki előtt az első – Tesla Model S Plaid

A Tesla zászlóshajója a Model S, amely autóról kimondható, hogy az elektromos autózás csúcsa. A Tesla több és más, mint bármelyik autó és ebbe a körbe még az elektromos autók is bele tartoznak. Megélni és megérteni mindezt csak akkor lehetséges, ha kipróbáljuk, vezetjük. A tapasztalat röviden az, hogy más. Érthetővé, élhetővé teszi az elektromos autók iránti vágyat olyan módon, amire semmilyen más márka nem képes.

olvass tovább